A Hitachi autóipari rendszereket fejlesztő üzletága és a Honda közös vállalatot hoz létre elektromotorok gyártására

A Hitachi Automotive Systems, Ltd. és a Honda Motor Co., Ltd. egy új, közös vállalat létrehozását jelentette be. Az Ibaraki prefektúrában, azon belül is Hitachinaka-shi városban működő egység feladata az elektromos járművek erőforrásainak fejlesztése, gyártása, valamint értékesítése lesz.

A 2017. február 3-án aláírt, majd február 7-én nyilvánosságra hozott Egyetértési Nyilatkozat nyomán a két cég hosszas egyeztetéseket folytatott, melyek eredményeként március 24-én megállapodtak az új üzem létrehozásának előkészítéséről. Ibaraki régió vezetése – felismerve a projekt fontosságát – pénzügyi forrást biztosít a társuláshoz, hogy „támogassa új vállalati központok létrejöttét” a prefektúrán belül.

 

Vállalat neve

Székhely

Ügyvezető

Tevékenység

Törzstőke

Alapítás dátuma

Tulajdoni arányok

Hitachi Automotive Electric Motor Systems, Ltd. 

2520 Takaba, Hitachinaka-shi, Ibaraki prefektúra 

Noboru Yamaguchi, elnök 

Elektromos járművek erőforrásainak fejlesztése, gyártása, értékesítése 

5 milliárd jen (tőke: 2,5 milliárd jen, tőketartalék: 2,5 milliárd jen)  

2017. július 3.

Hitachi Automotive Systems, Ltd. 51%, Honda Motor Co., Ltd. 49%

 

Az autógyárak részéről világszerte egyre nagyobb a kereslet a villanymotorok iránt, az új társaság – a két anyacég gyártói tapasztalatát felhasználva – ezt az igényt szeretné kielégíteni.

A Hitachi Automotive Systems, Ltd.

A Hitachi Automotive Systems Ltd., a tokiói székhelyű Hitachi, Ltd. saját tulajdonú leányvállalata. A cég főtevékenysége járműipari és közlekedési egységek, nehézipari gépek és rendszerek fejlesztése, gyártása, karbantartása, valamint értékesítése, továbbá szerteágazó autóipari rendszerek előállítása, mint például motorvezérlők, elektromos hajtásláncok, menetdinamikai és információs rendszerek. További részletekért, kérjük, keresse fel a vállalat weboldalát a következő címen: http://www.hitachi-automotive.co.jp/en/

A Honda Motor Co., Ltd.

A Honda Motor Co. (NYSE: HMC) világszerte személyautók, motorkerékpárok, erő- és repülőgépek tervezésével, gyártásával, illetve értékesítésével foglalkozik. A három fő termékcsaládban évente közel 28 millió erőforrás készül, ezzel a Honda globális piacvezető a hajtásláncok és elektromos autóipari technológiák területén. Partnereivel közösen világszerte 27 országban, 60 gyáregységgel és több mint 208 ezer alkalmazottal állít elő termékeket.