A Honda lesz a Red Bull Racing Formula-1-es csapat motorszállítója

Takahiro Hachigo, a Honda Motor Co., Ltd elnök-vezérigazgatója

„Rendkívül jó kapcsolatot alakítottunk ki a Scuderia Toro Rossóval, ezért úgy döntöttünk, hogy 2019-től egy másik csapat, az Aston Martin Red Bull Racing is megkapja a Honda erőforrásokat, ami számunkra is fontos lépés, hiszen így kétszer annyi adat segítheti a munkánkat. Hisszük, hogy közelebb kerülünk célunkhoz, és versenyeket, sőt bajnokságokat nyerhetünk a Scuderia Toro Rossóval, valamint az Aston Martin Red Bull Racinggel. Szeretném kiemelni, hogy a tárgyalások kifejezetten gyorsan és gördülékenyen haladtak, köszönhetően a Red Bull nyílt, tiszteletteljes hozzáállásának, és végül mindkét fél számára előnyös szerződést írtunk alá.”

Dr. Helmut Marko, a Red Bull Motorsport tanácsadója

„Új korszak kezdődik a Red Bull Group életében most, hogy a Toro Rosso és a Red Bull Racing is a Honda partnereként folytatja Formula-1-es pályafutását. Egyszerűen lenyűgözött minket a Honda eltökéltsége, illetve látványos fejlődése, s nagyon várjuk már, hogy a két társaság vállvetve küzdjön a bajnoki trófeáért. Közösek a céljaink és az elveink, szóval minden adott, hogy gyümölcsöző legyen az együttműködés.”

Christian Horner, az Aston Martin Red Bull Racing csapatfőnöke

„A Hondával kötött kétéves szerződésünk egy új, izgalmas időszak kezdete, és annak záloga, hogy az Aston Martin Red Bull Racing nemcsak futamgyőzelmekért, hanem bajnoki címért is harcolhat a Formula-1-ben. Mint mindig, most is kizárólag az észérveket vettük figyelembe, és egyetlen cél vezérelt minket – olyan megállapodást kötni, mely révén még jobbak, eredményesebbek lehetünk, és magasabb szinten folytathatjuk a versenyzést. Gondosan mérlegeltük lehetőségeinket, így biztosan állíthatjuk, hogy ez a lehető legjobb irány a csapat számára. Tagadhatatlan, hogy nagy hatással volt ránk a Honda elkötelezettsége, illetve az a kiváló munka, melyet testvércsapatunknál, a Scuderia Toro Rossónál végeztek, szóval már alig várjuk, hogy együtt dolgozhassunk, és közösen szálljunk ringbe a Formula-1 legszebb serlegeiért."

Aston Martin Red Bull Racing
Székhely: Milton Keynes, UK
Csapatfőnök: Christian Horner
Első verseny: 2005
https://redbullracing.redbull.com